Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ζωοφιλία - Ο καλύτερος φίλος.

Χει! Είμαστε και πάλι κοντά σας με κάτι που αφορά την ζωοφιλία εφόσον εχθές ήταν ημέρα αφιερωμένη σε αυτό το φαινόμενο.
  Αρχικά , θα ήθελα να αναφέρω κάτι αρκετά σημαντικό που λίγο πολύ μας απασχολεί όλους , ειδικά αυτούς που νιώθουν μοναξιά. Λίγα είναι τα άτομα που μπορούμε να αποκαλέσουμε ''ζωόφιλοι'' τι να είναι όμως αυτό που τους κατευθύνει προς στη ζωοφιλία; Συνήθως, στην φιλοζωία στρέφονται τα άτομα που αισθάνονται να βρίσκονται σε μια συνεχή απόγνωση, χωρίς κάποιος να τους προσφέρει βοήθεια ακόμη και αυτοί που νιώθουν μοναξιά. Την αγάπη τους για τα ζώα δείχνουν κυρίως τα ευαίσθητα άτομα αυτά που ίσως ζουν μόνα τους ή είναι ελάχιστα απομονωμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο.
  Επίσης, σε όλους μας είναι γνωστό , ότι τα κατοικίδια παρέχουν στον άνθρωπο συντροφιά, διασκέδαση συγχρόνως , όμως και ενθουσιασμό. Το παιχνίδι , η στοργή ενός ατόμου για τα κατοικίδια δεν είναι ποτέ αρνητική , πόσο μάλλον αν ικανοποιεί το ίδιο το άτομο. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος δείχνει συμπάθεια στα ζώα είναι ουσιαστικά θετικό για εκείνον ,αφού του δίνεται γαλήνη, χαρούμενη διάθεση, ενέργεια και αυτοπεποίθηση. 
  Επιπλέον, πολλά αντικοινωνικά άτομα χρειάζονται οπωσδήποτε την παρουσία ενός κατοικίδιου στο σπίτι. Η αργή και ομαλή απομάκρυνση του κατοικίδιου από το άτομο ειναι πιθανόν όχι μόνο να το γυρίσει στην απομόνωση και την χαμηλή αυτοεκτίμηση αλλά μπορεί εύκολα σε ακραία περίπτωση να το οδηγήσει στην κατάθλιψη. 
 Τέλος, θέλω να τονίσω πως μετά από τόσα αισιόδοξα συναισθήματα που μπορεί να σου προσφέρει ένα τοσοδούλικο μικρό ζωάκι είναι χρήσιμο να κρατήσεις ένα δικό σου , το οποίο εσύ θα φροντίζεις και θα προστατεύεις. Ναι, ίσως τελικά ένα κατοικίδιο μπορεί να είναι ο καλύτερος σου φίλος. 
  σκύλος παίζει πιάνο
Φιλιά  Nefie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Important updating - Come back to blog

Γεια σας. Ξέρω πως έχω να γράψω άρθρο και σήμερα θα σας ενημερώσω γι' αυτό αλλά και για μερικές αλλαγές που θα έχουμε και αυτή φετινήχρ...